Santa Maria la Menor

First Catedral of New World, located short distance from Hispaniola Spanish Language School More »

Orphanage Centro Roberto

Students visiting the orphanage in Boya, Dominican Republic with Hispaniola Spanish Language School More »

Palacio Nacional

Visit to National House, where President of Republic lives More »

Santa Maria la Menor

Night view of the beautiful cathedral More »

Hispaniola Spanish Language School

Coffee break at Hispaniola Spanish Language School More »

Reloj del Sol

Sundial from the time of the Spanish Colony. It is a fine show in Plaza de España More »

An hidden secret in Dominican Republic. More »

One of the best beaches in Dominican Republic and in the world. More »

 

The Courses – TOURISM and CULTURE

TOURISM & CULTURE

Starting dates: every weekday
Duration: 1 or more weeks
Lessons: 1 to 6 per day, 5 to 30 per week
Class size: personal
Schedule: Customized
Price: Please ask to secretariat

This course is designed for those students who don’t want to lose one minute. A general language teacher will be at your disposition, following you in your trip around the island and guiding you to discover the tourist and cultural resources of the entire Dominican Republic. To enroll in this course, your program and travel arrangements will be custom-programmed with the school’s secretary. You can begin on any day of the year, for at least 1 week. Books and teaching materials are included in the price. Starting dates and schedule are custom and arranged between school and student with a minimum pre-enrollment of 5 weeks. Minimum 20 formal lessons.

 

EJEMPLO DE CURSO TOURISM AND CULTURE 
RUTA01:LA VEGA – SANTIAGO – PUERTO PLATA – RIO SAN JUAN PERIODO 01: 7 DIAS
Día HORA ACTIVIDAD
01 HOTEL
18:00 encuentro Hotel, saludos, briefing
02 7:30 Encuentro Hotel
Desayuno
8:00 Salida a la Vega
Lecciones (1 hora)
9:30 Llegada a la Vega
Visita: Santo Cerro, Catedral, Vega Vieja, Fabrica de Caretas
profesor como guia
12:00 Salida a Santiago
12:30 Almuerzo
13:30 Visita Fabrica Tabaco E León Jimenez
16:00 Llegada al Hotel
17:00 Lecciones (2 horas)
19:00 Descanso
20:15 Briefing dia siguiente
20:30 Cena
TERMINA PRIMER DIA
03 7:30 Desayuno al hotel
8:00 Lecciones (1 hora)
9:00 Caribe Tour (compra boleto, salida)
10:00 Salida a Puerto Plata
Lecciones (1 hora)
11:15 Llegada a Puerto Plata (Taxi hacia Hotel, Playa Dorada)
11:45 Check-in Hotel
12:15 Almuerzo en el Hotel
13:00 Teleferico
14:00 Llegada al Teleferico
16:30 Vuelta al Hotel
17:00 Lecciones (2 horas)
19:00 Descanso (Nota: Coordinar con taxi para la Isabela)
20:15 Briefing dia siguiente
20:30 Cena en hotel
TERMINA SEGUNDO DIA
04 7:30 Desayuno
8:00 Salida hacia la Isabela
13:00 Tiempo para almorzar
14:00 Museo del Ambar
16:30 Regreso aproximado al hotel
17:00 Lecciones (2 horas)
19:00 Descanso
20:15 Briefing dia siguiente
20:30 cena en hotel
TERMINA TERCER DIA
05 6:00 Salida hacia Caribe Tours
7:00 Sale bus hacia Rio San Juan
Lecciones (1 hora)
8:30 Llegada a Rio San Juan
8:45 Check in Hotel
9:15 Lecciones (2 horas)
11:15 Descanso
12:00 Almuerzo
12:30 Salida a la Laguna Gri-Gri (llevar bañadores)
Solicitarle al tour guia tiempo en la playa Caletón
16:30 Regreso aproximado al hotel
17:00 Lecciones (2 horas)
19:00 Descanso
20:15 Briefing dia siguiente
20:30 cena
TERMINA CUARTO DIA
06 6:30 Desayuno
7:45 Tomar Bus hacia Santo Domingo
Lecciones (4 horas)
estas lecciones serán durante el trayecto en bus
11:45 Llegada a Santo Domingo. Destino: Hotel
12:30 Almuerzo Zona Colonial
13:30 Visita a la Zona Colonial
14:30 Regreso aproximado al hotel
17:00 Lecciones (2 horas)
19:00 Descanso
20:15 Briefing dia siguiente
20:30 Cena Restaurant El Conuco
TERMINA QUINTO DIA
07 7:30 Desayuno
8:30 Visita Mercado Modelo: Tiempo para compra de souvenirs
Este tiempo se podrá utilizar para recuperar horas perdidas o descanso
11:00 Despedida: Taxi Hotel – Aeropuerto